کشاورزی و دامداری

خیام نکویی: آغاز حركت ملی در راستای تحقق سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی

ناظم نیوز: رئیس سازمان تات در مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی، پژوهش و فناوری؛ رو نمایی از سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی در کشور را پس از گذشت ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از کم نظیر ترین اسناد ملی کشور دانست و گفت: با رونمایی ازسند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، حرکت ملی در تحقق اهداف این سند آغاز شد.

به گزارش ناظم نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان تات؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری با تاکید بر مسأله امنیت غذایی به عنوان مسأله درجه یک کشور گفت: فرمایش ایشان ظرف یک سال تبدیل به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی شد و محققان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در موسسات و مراکز تحقیقاتی تابعه باید در تحقق این سند استوارگام بردارند.
وی با اشاره به نیاز کشور به تولید غذایی به میزان ۱۸۰ میلیون تن در افق ۱۴۳۰ گفت: در سند امنیت غذایی پیش بینی شده است با احتساب تولیدات گلخانه ای تا سال ۱۴۱۱ حدود ۱۶۰ میلیون تن غذا در کشورتولید شود.
وی در همین حال تولید ۱۲۵ میلیون تن غذا و دستیابی به حدود ۸۰ درصد ضریب خوداتکایی را حاصل فعالیت‌های بخش تحقیقات و تلاش تولیدکنندگان در اجرای یافته‌های این بخش در عرصه‌های کشاورزی دانست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سند ملی امنیت غذایی به منظور آغاز حرکت ملی برای ایجاد همگرایی در حوزه امنیت غذایی تصویب شده است، گفت: ۲۲۱ اقدام ملی در سند امنیت غذایی با ۴ رکن اصلی در حوزه ثبات و پایداری، دسترسی (بعد اقتصادی با خانوار)، فراهمی (بعد کشاورزی یا ملی ) و مصرف سلامت است .
وی تشکیل شورای ملی الگوی تولید، ذیل معاونت اول ریاست جمهوری و ستاد راهبری تولید دانش بنیان شدن بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی را دو پیشنهاد در راستای تحقق اهداف سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی دانست.

وی با اشاره به اینکه دانش بنیان شدن بخش کشاورزی و ارتقا بهره وری دو مطالبه ای است که وزارت جهاد کشاورزی از ساز مان تات دارد، گفت: بهره وری میوه دانش بنیان شدن بخش کشاورزی است و سازمان تات با حفظ منابع پایه آب، خاک و ذخایر ژنتیکی در راستای دانش بنیان بخش کشاورزی گام بر خواهد داشت .
ریس سازمان تات هم ترازی بخش کشاورزی را از اولویت های سازمان تات دانست و گفت : هم ترازی الگوی تولید با اجرا، آموزش و ترویج، پژوهش،فناوری بهره بردار، هم ترازی الگوی تولید با ظرفیت اکولوژیک، اهداف حاکمیت سند امنیت غذایی ، تعیین نقشه راه و هم ترازی الگوی تولید با پشتیبانی علمی و فنی بخش کشاورزی از مهمترین اقدامات در راستای تحقق این اولویت است.
وی پایه و اساس الگوی کشت را بهره وری و مطلوبیت سازی در بخش کشاورزی دانست و گفت : مهمترین رویداد های دو سال گذشته در بخش کشاورزی، برنامه ارتقا بهره وری الگوی تولید محصولات کشاورزی است.

خیام نکویی افزود : با استفاده از دستورالعمل های کلان محور به زراعی ، آبیاری و بذور خالص و گواهی شده در بخش کشاورزی قابلیت افزایش ۱۰ تا ۳۰ در صدی عملکرد را در این بخش خواهیم داشت.
وی ادامه داد: هم ترازی الگوی تولید با ارتقا مرتبه اعضای علمی ، توجه به فعالیت های ترویجی و عرصه محوردر قالب فرصت های مطالعاتی در صنعت، اصلاح امتیاز بندهای وتویی، توجه به دستاوردهای پژوهشی اثر بخش، آموزش بهره برداران ، کارکنان و کشاورزان آینده ، فعالیت های دانش بنیان با مشارکت بخش خصوصی و توجه به زنجیره کامل علم تا ثروت (طرح توسعه ای ) محقق خواهد شد.
خیام نکویی مظهر مردمی بودن دولت سیزدهم در بخش کشاورزی را در ایجاد مزارع نوآور دانست و گفت: کشاورزان نوآوردانش، تجارب و مهارت های خود را به ۲۵ کشاورز پیرامونی منتقل خواهند کرد .
وی با اشاره به اینکه میانگین سن کشاورزان به 54 سال افزایش یافته است، گفت: برای آموزش و تربیت نیروی مورد نیاز در بخش کشاورزی مدارسی ایجاد شده است تا خروجی مناسبی برای بخش کشاورزی کشور داشته باشند.

رئیس سازمان تات با اعلام اینکه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نخستین وزارتخانه در کشور اقدام به تهیه پیش نویس برنامه جامع ارتقا بهره وری کرده است گفت: ایجاد و فعال سازی ۴۶ مزرعه نوآور در اولویت سازمان تات است.
وی در خصوص بهره وری در سازمان تات گفت: بیش از ۹۸ درصد هسته های اولیه بذر اصلاح شده محصولات زراعی به ارزش یک میلیارد دلار و تولید واکسن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار توسط محققان سازمان تات انجام می شود .
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه ظرفیت ۲ هزار شرکت دانش بنیان در سازمان تات وجود دارد افزود: با حمایت مسؤلان ظرفیت دوبرابری در توسعه شرکت های دانش بنیان توسط سازمان تات امکان پذیر است.
وی با اشاره به رتبه های علمی سازمان تات در جهان گفت: کسب رتبه ۷۰ جهان در بخش علمی در میان سازمان ها و مراکز تحقیقات کشاورزی، رتبه ۶۳ در جهان از نظر دستاورد های تحقیقاتی و رتبه ۷۲ جهان از نظر نو آوری در بخش کشاورزی از افتخارات این سازمان است.
وی همچنین تولید دو و نیم درصدی مستندات علمی نمایه شده در جهان در گوگل اسکولار، تولید ۲۰ درصدی مقالات علمی کشور، تولید ۴۴ در صدی کتب علمی دانشگاهی (داوری شده) و پنج پایگاه و سامانه اطلاعات علمی با بیش از سه میلیون کاربر در سال را از جمله اقدامات پژوهشگران این سازمان عنوان کرد.
رئیس سازمان تحقیقات،‌ آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ارزش تولید محصولات کشاورزی کشور معادل سالانه 70 میلیارد دلار است.

سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به اینکه سازمان تات، ۱۸۶۵ هیات علمی و ۷۴۲۶ کارمند دارد، افزود: ۲۱ موسسه ، پژوهشکده و مرکز علمی ، ۳۴ مرکز تحقیقات استانی و ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی در این سازمان فعالیت دارند .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا