تجارت

نحوه فارغ التحصیلی دانشجویان دکتری با ارائه محصول دانش بنیان

در سیزدهمین شورای مدیریت دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل اجرایی و تایید محصولات دانش بنیان و تجاری سازی شده توسط معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد جهت دفاع از پایان نامه دکتری دانشگاه آزاد مورد بررسی و تصویب در جلسه قرار گرفت و پس از ارزیابی های کارشناسی شده و دقیق بر روی آن، دستورالعمل نهایی به زودی ابلاغ خواهد شد.

ناظم نیوز: دکتر وحید ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری با بیان اینکه در سال جدید خبرهای خوشی برای دانشجویان دانشگاه آزاد در راه است، درباره مصوبه سیزدهمین شورای مدیریت دانش بنیان دانشگاه گفت: این دستورالعمل با توجه به اقدامات صورت گرفته در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در راستای اجرایی سازی ماده ۳ آیین نامه دفاع دکتری و ایجاد دانشگاه کارآفرین، از طریق شناسایی رساله های فناورانه و فعال سازی ظرفیت های دانشگاه آزاد و تبدیل شدن به دانشگاه حل مساله و دانشگاه کارآفرین تهیه شده است. دانشجویان مقطع دکتری می توانند با ارائه محصول یا شرکت دانش بنیان حاصل از رساله خود به جای مقاله، فارغ التحصیل شوند.
مدیرکل سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری عنوان کرد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال “تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها” نامگذاری شده و تلاش داریم تا علاوه بر حمایت از اساتید، نخبگان، اعضای هیات علمی، بستر مناسبی را برای دانشجویان دانشگاه آزاد در مسیر آزادسازی ظرفیت های فناورانه و نوآورانه فراهم آوریم و در همین خصوص دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک دانشگاه نسل سوم در تلاش است تا از طریق تبدیل کردن استعدادهای بالقوه دانشجویان فناور به بالفعل ارتباط آنان را با بازار و صنعت با استفاده از بسترهای موجود فراهم آورد. دانشگاه آزاد ریل گذاری اصلی برای ارتقای علم و دانش به کسب و کار و کارآفرینی را در سال های اخیر انجام داده و در حال حاضر سیاستگذاری ها برای تسهیل بهره گیری از امکانات و ظرفیت های دانشگاه از سوی اعضای هیات علمی، دانشجویان و فناوران با سرعت در حال انجام است و بخش عمده ای از آن نیز عملیاتی شده است.
دکتر ضرغامی در ادامه خاطرنشان کرد: تقویت و افزایش انگیزه دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه آزاد برای مشارکت در طرح‌های فناورانه و ارج نهادن به مقام کارآفرینی و تکریم فعالیت‌های دانشجویان و دانش‌آموختگان از دیگر اهدافی است که در این دستورالعمل دنبال می‌شود. این دستورالعمل به‌دنبال این است که زمینه افزایش ایجاد اشتغال برای سایر دانشجویان و دانش‌آموختگان را فراهم کند و به تقویت اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان کمک کند. در همین خصوص دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک دانشگاه نسل سوم در تلاش است تا از طریق تبدیل کردن استعدادهای بالقوه دانشجویان فناور به بالفعل ارتباط آنان را به صورت نظام مند با بازار و صنعت متصل کند و دانشجویی که دانشگاه آزاد را برای ادامه تحصیل انتخاب می کند، مطمئن باشد در آینده می تواند با بسترهای فراهم آمده، به یک کارآفرین تبدیل شده و در قالب شرکت به کسب و کار بپردازد.
به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در پایان گفت: به زودی شاهد گشایش های بسیار خوبی در زمینه فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد خواهیم بود. دستورالعمل ها و آیین نامه های خوبی در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری مورد بررسی و تصویب قرار گرفته اند که دانشجویان و اعضای هیات علمی از جمله نیروهایی هستند که می توانند از آنها بهره مند شوند و علم و دانش خود را به ثروت تبدیل کنند. آیین نامه حمایت از فعالیت های فناورانه اعضای هیات علمی که در سال گذشته تصویب و ابلاغ شد، با استقبال گسترده روبه رو شده و انگیزه های اساتید را برای تولید محصولات دانش بنیان، تاسیس شرکت های فناورانه و فعالیت در سرای نوآوری و مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی صدچندان کرده است. ما در بخش های مختلف از جمله مالی و اقتصادی نیز در تلاش هستیم تا تسهیلات ویژه ای در اختیار فناوران قرار گیرد و امور حقوقی و مالی در سراهای نوآوری، مراکز رشد و تحقیقاتی و …برای فعالیت تسهیل سازی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا