بیشترین شهدای ما مربوط به حوزه فرهنگ است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بیشترین شهدای ما در میان اقشار مختلف مربوط به حوزه فرهنگ هستند . ۳۶ هزار دانش آموز شهید داریم که عمدتاً ۱۵ سال به بالا بوده اند.
به گزارش ناظم نیوز، امیرحسین قاضیزاده هاشمی در مراسم آیین نواختن زنگ ملی ایثار و شهادت که در دبیرستان شاهد مبشر منطقه ۶ آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد ف گفت: به همت وزارت آموزش و پرورش توانستیم این زنگ را به صورت مستقل در برنامههای هفته دفاع مقدس داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه شهید علی لندی یکی از این نوجوانان بود که نمونه، الگو و رهبر شد، گفت: همه هم نسلهای بنده که جنگ را درک کردهاند در ایام نوجوانی خودشان تجربه جنگ را دارند. بیشترین شهدای ما در میان اقشار مختلف مربوط به حوزه فرهنگ هستند. ۳۶ هزار دانش آموز شهید داریم که عمدتاً ۱۵ سال به بالا بوده اند. البته داشته ایم کسانی را که شناسنامه شان را دستکاری میکردند و به جبهه میرفتند، اما عمده شهدای ما بچههای دبیرستانی بودند و انتخاب کرده بودند که به جبهه بروند و در واقع با انتخاب خودشان رفتند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: پنجم مهر ماه سالروز حصر آبادان است. آبادان محاصره شده بود، یک عده شهر را ترک کردند و عدهای از کوچک و بزرگ ایستادگی کردند و این محاصره تقریباً یک سال طول کشید. ما باید آن عظمتی که متعلق به خودمان است را درست بیان و روایت کنیم که سایر ملتها با روایتهای جعلی از تاریخ خودشان برای جوانان ما الگوسازی نکنند.
وی ادامه داد: کشوری مثل کره در طول تاریخ ۲۰۰۰ سالهاش، ۱۳۰۰ سال تحت اشغال بوده و کلاً ۷۰۰ سال حکومت آن هم حکومت ملوک الطوایفی داشته است اما این کشور امروز با ساخت انواع فیلمها و سریالها خودش را به عنوان تمدنی قدیمی به جهان معرفی میکند، در حالی که ما تاریخ داریم و درست عرضهاش نمیکنیم و دیگران برای ما قهرمان سازی میکنند. امید است در ذیل زنگ ایثار جریانی فرهنگی شکل بگیرد که آن هم توجه دادن جامعه به داشتههای خودش است.
وی با اشاره به وجود ۱۳۵۰ مدرسه شاهد در کشور داریم، گفت: لازم است در دوره جدید، شکل اداره و نوع فعالیت مجموعه مدارس تغییراتی کند. حضرت امام دستور ایجاد مدارس شاهد را داد و مطالبی ذکر کرد که ما به عنوان دستگاه متولی وظیفه داریم اهداف قانونی و اهداف موسسین نظام در ایجاد این مراکز را دنبال کنیم؛ چه درمدارس شاهد و چه دانشگاه شاهد.
وی ادامه داد: این روحیه در آموزش و پرورش وجود دارد. ۸۶ هزار دانش آموز از مجموعه شاهد و ایثارگر داریم که از اینها ۶۴ درصدشان جزو ممتازین هستند و برخلاف آن چیزی است که در جامعه ذکر می شود و به عدم تبیین ما برمیگردد. از دانش آموزان مدارس شاهدی که در کنکور شرکت کردند ۱۰۵ نفرشان بدون سهمیه، رتبه دو رقمی دارند که وظیفه ما و آموزش و پرورش را سنگین تر میکند و ما باید به نحو احسن باعث رشد و بالندگی آنها بشویم.