«بهاضافه مردم» و «رسم جهاد» چاپ ششمی شدند
دو کتاب «به اضافه مردم» و «رسم جهاد» توسط انتشارات راهیار به چاپ ششم رسیدند.
به گزارش خبرگزاری ناظم به نقل از روابط عمومی انتشارات راهیار، دو کتاب «به اضافه مردم؛ ۱۰اصل اساسی در کار فرهنگی» و «رسم جهاد؛ تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت حسینعلی عظیمی» بهتازگی توسط انتشارات راهیار به چاپ ششم رسیدهاند.
کتاب «به اضافه مردم» نوشته روحالله رشیدی که چندی پیش در اولین دوره جایزه کتاب «روایت پیشرفت» در بخش «فرهنگی و اجتماعی» حائز عنوان شد، به استناد تجربیات ارزنده تاریخ انقلاب اسلامی، در ۱۰ فصل به بررسی ۱۰ قاعده اساسی در کار فرهنگی و تشکیلاتی میپردازد و در هر فصل، مثالهایی هم که از خاطرات و تجربههای عینی افراد گرفته شده، جهت کاربردی شدن این قواعد دارد. همچنین در بخش ضمیمه کتاب، ضمن آسیبشناسی نحوه اجرا و برگزاری یک برنامه فرهنگی، شیوۀ مواجهه با مسائل و چالشهای موجود در فرآیندهای فکری و اجرایی برنامههای فرهنگی به عنوان تمرین درنظر گرفته شده است.
«مردممحوری»، «مشارکتپذیری حداکثری»، «گروهمحوری»، «هنرمحوری»، «عملیاتمحوری»، «کار اجتماعی به جای کار جمعی»، «فرصتمحوری»، «مسجدمحوری»، «اولویتمحوری» و «عدالتمحوری»، به ترتیب، عناوین فصول ۱۰ گانه این کتاب هستند.
«به اضافه مردم» علیرغم رویکرد انتقادی خود، نگاهی رو به جلو و عدالتخواهانه دارد و با نگاه به راهکارها و پیشنهادهای ارائه شده در آن، میتوان آن را جزو یکی از کتابهای کاربردی مهم برای عموم فعالان فرهنگی و مردمی عنوان کرد.
چاپ ششم اینکتاب با شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۲۲ هزار تومان عرضه شده است.
«رسم جهاد» کتاب دیگر انتشارات «راه یار» است که به تازگی تجدیدچاپ شده که درباره زندگی و کارنامه مهندس حسینعلی عظیمی از پیشکسوتان جهاد سازندگی است که اسفند ۱۳۹۸ به یاران شهیدش پیوست. او سال ۶۳ وارد قرارگاه کربلا شد و کمیته آب را در اینقرارگاه تشکیل داد. وی به عنوان فرمانده طراحی عملیات آبی و خاکی عمل میکرد و تا معاونت فرماندهی قرارگاه مهندسی کربلا پیش رفت. او از جمله جهادگرانی است که از نزدیک در جریان سازماندهی و طراحی و ساخت بسیاری از دستاوردهای چشمگیر مهندسی جنگ، مانند پل بعثت، قرار داشته و تجربیات زیادی را کسب کرده بود.
وی پس از جنگ، برای بازسازی منطقه زلزلهزده منجیل و رودبار، عازم این منطقه شد تا الگوی مدیریت جهادی را بعد از جنگ، در خدمت سازندگی به کار گیرد. وی از اولین کسانی بود که در سال ۱۳۵۹ برای رسیدگی به وضعیت محرومان طی دو روز پیادهروی وارد منطقه بشاگرد شد. مهمترین دغدغه عظیمی انتقال تجربه بینظیر جهاد سازندگی به نسل جوان بود که کتاب «رسم جهاد» حاصل آن است.
در بخشی از مقدمه این کتاب که تحقیق و تدوین آن برعهده علی مشایخی، محمدرضا حسینی و محسن جعفری بوده، آمده است:
«خودمان هم هنوز دقیق نمیدانیم، جهاد چگونه شکل گرفت، چگونه استمرار پیدا کرد و چگونه منحل شد، جهاد چه بود و چرا ما دیگر نمیتوانیم نهادی کارآمد، مردمی و فراگیر نظیر آن را در کشور ایجاد کنیم. در عین حال متأسفانه تاکنون برای دانشگاه و حوزه مطالعه این نهاد یا دیگر نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی، مهم نشده است. این کتاب با اتکا به روش تجربهنگار و رجوع به خود جهادگران، مانند دیگر تلاشهای معدودی که در باب مطالعه جهادسازندگی انجام شده، به دنبال آن است که این نهاد انقلابی را بازشناسد.
برای اینمنظور مجموعه مصاحبههایی با مهندس حسینعلی عظیمی انجام شد. بررسی دیدگاهها و اظهاراتشان در باب مدیریت جهادی نشان میداد که ایشان آرا و افکار بدیعی درباره فرآیندها و ساختارهای حاکم بر نهاد جهادسازندگی دارند و سالها در باره چیستی ابعاد ساختاری سازمانی و نهادی جهاد تأمل کردهاند.
مصاحبهکنندگان در این کتاب تلاش کردند با کمترین دخالت و ایجاد سوگیری، اندوخته دانشی مهندس عظیمی را ثبت و آن را در قالب مقولاتی برآمده از خود مصاحبه فهرستبندی و تدوین کنند. بنابراین بسیاری از مقولات و مفاهیم و بخشهای کتاب، حاصل تأملات مهندس عظیمی است و اساساً هدف محققان نیز این نبوده که با قرار دادن محتوای مصاحبهها در قالب دانش مدیریت موجود همان را بازتولید کنند.»
اینکتاب در بخش «حکمرانی» نخستین دوره جایزه کتاب «روایت پیشرفت» موفق به کسب عنوان شد.
چاپ ششم «رسم جهاد» هم با شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.