تجارت

مسجد جامع روستای ونند منطقه اردوباد را بهتر بشناسیم

مسجد جامع ونند یک بنای تاریخی معماری است که در منطقه اردوباد جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده و از کتیبه سردر ورودی ضلع غربی مسجد این مسجد در سال ۷۲۵ هجری قمری ساخته شده است.

به گزارش ناظم نیوز به نقل از، رایزنی فرهنگی ایران در نخجوان، مسجد جامع ونند یک بنای تاریخی معماری است که در منطقه اردوباد جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده و از کتیبه سردر ورودی ضلع غربی مسجد معلوم می‌شود که این مسجد در سال ۷۲۵ هجری قمری ساخته شده است.

ساختمان اولیه مسجد اکنون گوشه شمال غربی آن را تشکیل می‌دهد. از درب سمت غربی آن به این قسمت مسجد می‌توان وارد شد. این مسجد چندین بار مرمت شده است. در آغاز قرن هجدهم ساختمان بزرگی به آن اضافه شده است. مساحت مسجد به شکل مستطیل در حال حاضر حدود ۳۷۵ متر مربع است. ارتفاع این مسجد هفت متر است. این مسجد در سال ۱۷۳۲ توسط محمد رضا ونندی فرزند مؤمن محمد ونندی احداث شده است.

مسجد جامع روستای ونند منطقه اردوباد را بهتر بشناسیم

در جریان مرمت مسجد، بر روی تابلوی بالکن زنانه ضلع شمالی آن کتیبه بزرگی به زبان فارسی و عربی نوشته شده است. از کتیبه مشخص می‌شود که وضعیت روستای ونند در زمان مرمت مسجد بسیار سخت بوده است. در کتیبه آمده است که در آن زمان در روستا گرانی و قحطی بود. روستای ونند و اطراف آن در یک سال سه بار غارت شد. بسیاری از مردان و زنان مسلمان کشته یا اسیر شدند. دیگر بندگان خدا از رود ارس عبور کرده به روستاهای کنار رودخانه پناه برده اند. این کتیبه اطلاعات جالبی در مورد محصولات موجود در آن زمان، قیمت آنها و وضعیت اقتصادی نخجوان و اردوباد در قرن هجدهم ارائه می‌دهد. این کتیبه ابتدا توسط نیکولای خانیکوف شرق شناس، مورخ و دیپلمات روسی به زبان فرانسه ترجمه شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا