اقتصادی

استفاده از میعانات گازی در نیروگاهها در زمستان امکانپذیر است

شریعتی با اشاره به اینکه کمیسیون انرژی پیشنهاد استفاده از میعانات گازی را به عنوان سوخت نیروگاه‌ها داده است، افزود: واحدهای مرکاپتان‌زدایی میعانات گازی میتوانند تا دو ماه دیگر تکمیل شوند.

مالک شریعتی در گفتگو با ناظم نیوز با اشاره به بحث تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان گفت: بنا بر محاسبات و روی کاغذ مشکلاتی در زمینه تأمین سوخت نیروگاه‌ها وجود دارد که هم به دلیل کاهش سوخت‌رسانی است و هم به دلیل تأمین سوخت گاز است که به جهت محدودیت‌های فروش و ذخیره سازی میعانات گازی به چالش خورده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر مصرف برق و گاز بسیار زیاد شده و نیاز به تدبیر ویژه دارد، افزود: هماهنگی دو وزارتخانه نفت و نیرو برای حل این معضل بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم از یک ماه پیک مصرف زمستان، که امیدوار هستیم خیلی هم سرد نباشد، عبور کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون انرژی به وزیر نفت پیشنهاد داد با توجه به تجربه‌ای که برای استفاده از میعانات گازی برای سوخت ترکیبی نیروگاه‌ها وجود دارد، مقدمات این کار فراهم شود.

شریعتی با اشاره به اینکه این امر نیاز به تکمیل واحدهای مرکاپتان زدایی در نیروگاه‌ها دارد ادامه داد: برای بهره‌برداری از این واحدها نیاز به یک همت جدی هست و طبق گزارش‌ها بالای ۹۵ درصد پیشرفت داشته و می‌تواند تا دو ماه دیگر تکمیل شود.

وی گفت: قبلاً در نیروگاه مپنا از میعانات گازی بعنوان سوخت استفاده شده بود و مشکل فنی وجود نداشته است و تنها به علت وجود مرکاپتان بالای آن مشکل آلایندگی هوا به همراه داشته که آن هم با تکمیل و استفاده از واحدهای مرکاپتان زدایی قابلیت برطرف شدن دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: با بهره بردن از میعانات گازی بعنوان سوخت نیروگاه‌ها در فصل زمستان، دو چالش به طور همزمان حل خواهد شد. هم سوخت نیروگاه‌ها تأمین می‌شود و هم بحث ذخیره سازی میعانات گازی که به مانعی برای تولید گاز تبدیل شده حل می‌شود.

شریعتی در پایان تأکید کرد: در بلند مدت و میان مدت نیز باید فناوری نیروگاه‌ها را ارتقا داد، هم بر بحث صرفه جویی و بهینه سازی مصرف توجه کرد و هم سوخت‌های جایگزین را پیگیری کرد. اصل مسأله این است که باید مشکل تأمین برق زمستان و تابستان به طور دائمی رفع شود که در این راستا تکمیل نیروگاه‌های نیمه کاره و احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر اهمیت ویژه ای دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا