تجارت

تعداد آثار و داوران جوایز مهرگان ادب و مهرگان علم مشخص شدند

دبیرخانه دوره‌های بیست‌ویکم و بیست‌ودوم جایزه مهرگان ادب و دوره‌های شانزدهم و هفدهم جایزه مهرگان علم جزئیات مربوط به تعداد آثار و دوران این‌جوایز را اعلام کرد.

به گزارش ناظم نیوز به نقل از دبیرخانه جایزه مهرگان، دبیرخانه جایزه مهرگان در اولین گزارش خود درباره دوره‌های بیست‌ویکم و بیست‌ودوم جایزه مهرگان ادب و دوره‌های شانزدهم و هفدهم جایزه مهرگان علم، اسامی داوران، تعداد آثار و پیشرفت کار داوری این‌دوجایزه را اعلام کرد.

بنا به گزارش دبیرخانه جایزه تعداد ۱۵۲۷ عنوان رمان و مجموعه داستان چاپ اول سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به دبیرخانه رسیده که بررسی تعداد عناوین و شمارگان کتاب‌ها نشان می‌دهد که نسبت به دوره قبل کاهشی ۲۰ درصدی در تعداد عناوین و ۴۰ درصدی در شمارگان کتاب‌های منتشر شده در بخش مهرگان ادب پدید آمده است.

دبیرخانه جایزه مهرگان همچنین با اشاره به تعداد ۱۶۵ عنوان کتاب علمی‌زیست‌محیطی چاپ اول سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ که به دبیرخانه رسیده گزارش می‌کند که تعداد عناوین نسبت به دوره قبل پانزده درصد افزایش داشته ولی شمارگان کتاب‌ها در بخش مهرگان علم تغییری نداشته است.

در جایزه مهرگان علم کارنامه و عملکرد سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تعداد ۷۷ تشکل مردم‌نهاد زیست‌محیطی نیز از سوی داوران ارزیابی می‌شود. حضور و مشارکت این تعداد تشکل مردم‌نهاد نشان‌دهنده افزایش ۲۵ درصدی تعداد تشکل‌های مستقل در این دوره از جایزه مهرگان علم است.

داوری آثار در بخش مهرگان ادب در دو مرحله و با مشارکت ۱۲ داور و در بخش مهرگان علم با مشارکت ۷ داور انجام می‌شود.

داوری جایزه مهرگان ادب را در مرحله اول، قباد آذرآئین، مانی پارسا، سودابه سلگی، آرزو چربدست و کرم‌رضا تاجمهر بر عهده دارند و داوری در مرحله دوم توسط جواد اسحاقیان، هلن اولیایی‌نیا، حسین آتش‌پرور، لیلا صادقی، سیاوش گلشیری، جواد پویان و ابوالفضل حسینی انجام می‌شود.

داوری جایزه مهرگان علم را هوشنگ ضیایی، عبدالحسین وهاب‌زاده، محمد درویش، زهرا قلیچی‌پور، محمدرضا داهی، بهرام معلمی و مژگان جمشیدی بر عهده دارند.

علیرضا زرگر مدیر جایزه مهرگان با اشاره به تجربه انتخاب و معرفی بهترین «رمان زبان مادری» در دوره بیستم جایزه مهرگان ادب گفت: بین کتاب‌های ارسال شده به این‌دوره جایزه مهرگان نیز همچون دوره‌های قبل تعدادی رمان و مجموعه داستان وجود دارد که ابتدا به زبان‌های غیرفارسی حوزه فرهنگ ایران -زبان مادری نویسنده- نوشته شده و سپس به فارسی برگردانده و توسط ناشران داخل ایران منتشر شده است، با هدف رعایت حقوق معنوی نویسندگان ایرانی این‌گونه آثار، امکان داوری و ارزیابی این کتاب‌ها در «بخش ویژه» جایزه مهرگان ادب پدید آمده و به «ادبیات زبان مادری» نیز تندیس مهرگان و جایزه اهدا خواهد شد.

گردآوری آثار و داوری کتاب‌های این‌دوره جایزه مهرگان ادب و مهرگان علم از پاییز سال ۱۳۹۹ آغاز شده و همچنان ادامه دارد، در این‌دوره جایزه در ۹ بخش مختلف به برگزیدگان تندیس مهرگان، جایزه نقدی و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا