اقتصادی

وزیر نیرو مطرح کرد؛ توسعه صنعت برق با پنج برنامه کاربردی

محرابیان، وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو برنامه خود را برای صنعت برق با جدیت دنبال می‌کند، گفت: «توسعه»، «مدیریت تولید و تقاضای مصرف» و «توجه به اقتصاد برق» سه ضلع اساسی این برنامه است که باید مدیران صنعت در دستور کار خود قرار دهند.

ناظم نیوز: علی‌اکبر محرابیان در نشست با مدیران صنعت برق و انرژی کشور، با اشاره به افتخارات صنعت برق اظهار کرد: صنعت برق یکی از صنایع پر افتخار است که خدمات ارزشمندی را در طول سالیان گذشته ارائه کرده و روز به روز در زمینه‌های مختلفی همچون تولید، نیروگاه‌سازی، انتقال، خدمات فنی و مهندسی و … شاهد رشد و توسعه این صنعت هستیم.
وی با اشاره به مشکلات موجود در تابستان و زمستان گذشته خاطرنشان کرد: در سال گذشته متاسفانه شاهد کمبودها و نارضایتی‌هایی در حوزه برق بودیم که برخی از مشترکان را دچار محدودیت کرد، اما امروز شرایط موجود می‌طلبد که با اقداماتی جهادی و اثرگذار وضعیت را به سمت شرایط مطلوب ببریم.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌ریزی خود برای صنعت برق پیش از رای اعتماد، یادآور شد: یکی از موضوعاتی که قبل از رای اعتماد صورت گرفت، برنامه‌ریزی دقیقی از صنعت برق بود که پس از بررسی و سنجش مشکلات این حوزه تدوین و امروز بر اساس آن حرکت می‌شود.وی با بیان اینکه در برنامه صنعت برق سه ضلع اساسی توسعه، مدیریت تولید و تقاضای مصرف و توجه به اقتصاد و بازار برق وجود دارد، خاطرنشان کرد: در بخش توسعه پنج برنامه اصلی را در دستور کار قرار دادیم که برنامه اول، توسعه صنعت نیروگاهی در بخش حرارتی، گازی و سیکل ترکیبی تحت نظر وزارت نیرو به ظرفیت ۱۵ هزار مگاوات است.
محرابیان افزود: بخش دوم نیروگاه‌های حرارتی با مشارکت صنایع کشور به ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات به اجرا در می‌آید که امروز تقاضای صنایع انرژی‌بر به مراتب بالاتر از این رقم بوده و پروژه‌ها نیز از پیشرفت خوبی برخوردار هستند.
وزیر نیرو تصریح کرد: موضوع سوم نیروگاه‌های تجدیدپذیر است که یک برنامه جهشی ۱۰ هزار مگاواتی برای چهارسال پیش‌بینی شده که در این زمینه‌ هم با انجام اقدامات تحقق موضوع را مثبت ارزیابی می‌کنیم.
به‌گفته وی، موضوع چهارم برنامه‌ریزی درخصوص ارتقای نیروگاه‌ها به ظرفیت ۱۱۰۰ مگاوات برای تابستان سال آینده نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به تدوین برنامه‌هایی در بخش مدیریت تولید و تقاضا، اضافه کرد: در موضوع مصرف، رعایت الگو و مدیریت مصرف توسط مشترکان از مهم‌ترین موضوعات است. به‌عبارتی معتقد بر حمایت از مشترکان رعایت‌کننده الگوی مصرف هستیم و اگر مصارف بالاتر از الگو باشد باید خارج از چارچوب‌های غیریارانه‌ای پیگیری شود.محرابیان اقتصاد و بازار برق را مورد اشاره قرار داد و گفت: اصلاح تعرفه یکی از کلیدی‌ترین موضوعات مدیریت تقاضا است؛ به‌نحوی که ما از مشترکان خودمان به نوعی حمایت کنیم که تشویق مشترک به مصارف در حد الگو باشد.
محرابیان با اشاره به اعتبارات و بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۱ در حالی منعقد شده که ‌جهت‌گیری‌های انقباضی در هزینه‌ها وجود داشت، اما خوشبختانه دولت از برنامه‌های آب و برق وزارت نیرو حمایت کرد و این مهم شرایط را برای حرکت رو به جلو صنعت فراهم کرده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه این بودجه باعث تحقق تمامی برنامه‌های وزارت نیرو می‌شود، گفت: با اجرای برنامه‌های وزارت نیرو امیدواریم شاهد تحقق برنامه زمستان و تابستان بدون خاموشی در کشور باشیم. محرابیان با بیان اینکه ارائه بهترین خدمات در حوزه آب و برق خواسته مردم از ما است، تصریح کرد: طبق برنامه ارائه شده به مجلس، در صنعت برق تکلیف همه مدیران مشخص بوده و باید طبق برنامه موجود حرکت کنیم تا به شرایط مطلوب در کشور برسیم.
افزایش ۶ هزارمگاوتی ظرفیت تولید برق در کشور
وی با بیان اینکه برای پیک ۱۴۰۱ افزایش ۶ هزار مگاوتی ظرفیت تولید برق پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: برای دستیابی به این میزان افزایش تولید، ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی، ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و بیش از هزار مگاوات افزایش راندمان و تعمیرات اساسی برنامه‌ریزی شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه تمامی اقدامات به صورت هفتگی پیگیری می‌شوند، اظهار کرد: امیدواریم با همکاری و مشارکت تمامی اعضای صنعت برق، شاهد پیشرفت روزافزون باشیم چرا که این مهم میثاق ما با همه همکاران است.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم جوان‌سازی صنعت برق گفت: جوان‌سازی صنعت برق از اهمیت بالایی برخوردار بوده و موضوع باید به صورت جدی دنبال شود، چرا که خدمات بهتر در سال‌های آینده جز با جوان‌سازی محقق نمی‌شود. سن، شاخص مهمی در جوان‌سازی بوده اما باید علاوه بر این شاخص، تجربه را نیز در کنار آن قرار داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا