غذاهای ژاپنی مناسب ایرانی ها
ژاپن سرزمین خورشید و احترام است. این کشور در شرق آسیا قرار دارد و با کشورهای چین، روسیه، کره جنوبی و کره شمالی همسایه است. ژاپن کشوری است که در میان آبها محصور میباشد و از 6800 جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است که از این تعداد فقط 340 جزیره مساحتی بیشتر از یک کیلومترمربع دارند.
ناظم نیوز: کوههای زیبا بیشترین سطح ژاپن را پوشاندهاند که تعداد زیادی از آنها آتشفشان هستند و سبب زلزلههای متعدد در ژاپن میشوند. عرض جغرافیایی زیاد این کشور سبب شده است تا ژاپن تنوع آب و هوایی زیادی داشته باشد، بهگونهای که نیمهی جنوبی آن تابستانها و زمستانهای گرمتری نسبت به نیمهی شمالیش دارد. این تنوع آب و هوا سبب جذب گردشگران در هر فصلی به ژاپن میشود. آفتاب تابان این کشور، دریاچههای زیبا، آبشارهای چشمنواز، بناهای تاریخی و آثار هنری زیبا و صنایعدستی از جاذبههای گردشگری آن هستند. بیشترین موادی که آنها در غذاهایشان استفاده میکنند برنج، ماهی، میگو و لوبیا سبز است. اگر شما هم برای سفر به ژاپن مشتاق شدهاید اما به این فکر میکنید که طعم غذاهای ژاپنی با ظاهر عجیبشان به مذاق ما ایرانیها چگونه است با فاینداتور همراه شوید. در این مطلب غذاهایی از ژاپن را به شما معرفی میکنیم که با ذائقهی مردم ایران سازگارتر هستند.
1- غذای ژاپنی سوشی
معروفترین غذای ژاپنی سوشی است که انواع مختلفی دارد. ماده اصلی سوشی برنج به همراه گوشت نوعی ماهی یا میگو است. بعضی از سوشی ها به صورت رول و پیچیده است و در بعضی هم مقداری گوشت ماهی پخته و طعم دار روی برنج پخته ریخته میشود. طعم سوشی ترکیبی از برنج و گوشت ماهی است و برایمان آشنا است. پیشنهاد میکنم این غذای خوشمزه را در سفرتان به ژاپن میل کنید.
2- غذای ژاپنی کاراگه
کاراگه (Karaage) با ران مرغی که چند ساعت با سس سویا، سس ماهی، سیر، زنجبیل و چند ادویه دیگر طعم دار شده است، تهیه میشود. این گوشت را در آرد میغلتانند و در روغن سرخ میکنند. این غذای خوشمزه علاوه در رستورانها در دکههای غذا فروشی کنار خیابان هم به فروش میرسد.
3- غذای ژاپنی گیودون
گیودون (Gyudon) طعم آشنایی برای ایرانیها دارد، طعمی شبیه چلو گوشت خوشمزه. در این غذا گوشت گوسالهای که با سس سویا طعم دار شده است را به همراه برنج پختهشده و تخممرغ سرو میکنند. ژاپنیها به همراه این غذا سسی مخصوص و سبزیجات نیز میخورند.
4- غذای ژاپنی یاکیتوری
پیشنهاد میکنم به هر میزان که در مورد غذا سختگیر هستید، یاکیتوری (Yakitori) را از دست ندهید و آن را امتحان کنید. یاکیتوری با جوجه کباب شباهتهای بسیاری دارد. در این غذا گوشت و پوست مرغ را مزه دار میکنند به همراه پیاز و فلفل آن را به سیخ میکشند و گریل یا کباب میکنند. یاکیتوری با برنج پختهشده، سسها و نوشیدنیهای خاصی و خوشمزه سرو میشود. ژاپنیها این غذا را بیشتر در گردش و پیکنیک تهیه میکنند.
5- غذای ژاپنی کباب کابایاکی
کابایاکی (Kabayaki)، ماهی کباب لذیذی است که با گوشت مارماهی طعم دار شده تهیه میشود. کباب کابایاکی از غذاهای قدیمی ژاپن است و بیشتر در فصل زمستان که زمان صید مارماهی است، خورده میشود. این غذا جزو غذاهای گران قیمت است و حجم زیادی دارد. در کنار کباب کابایاکی برنج پختهشده، سالاد و ترشی نیز سرو میشود.
6- غذای ژاپنی اوکونومیاکی
اوکونومیاکی (Okonomiyaki) یکی از غذاهای لذیذ محلی ژاپن است که گوشت گوساله یا گوشت ماهی طعم دار شده را به سیبزمینی، کلم و پیاز اضافه میکنند. این ترکیب در دل پنکیک قرار میگیرد و غذای بینظیری میگردد. در کنار این غذا ماهی دودی شده و سس مایونز نیز سرو میشود.
7- غذای ژاپنی میسو
میسو (Miso) در واقع نوعی دسر است که ماده اصلی آن لوبیا سبز میباشد. برای تهیه میسو لوبیا سبز را حسابی میپزند و له میکنند و با نمک یا سرکه طعم دار میکنند و این دسر را در کنار بیشتر غذاهایشان میخورند. میسو شکلهای مختلفی دارد، که در هر منطقه ممکن است تفاوتی کوچک در طعم و ظاهر آن ببینید. گاهی هم لوبیا سبز را در کنار برخی سبزیجات به صورت سوپ میخورند. ژاپنیها علاقهی خاصی به لوبیا سبز دارند و سعی میکنند در کنار همهی غذاها آن را بگنجانند.
8- غذای ژاپنی رامِن
برای تهیه رامن (Ramen) رشتههای نودل را با آب گوشت میپزند سپس سسی مخصوص روی آن میریزند در آخر تخممرغ، پیازچه و سبزیجات به آن اضافه میکنند. رامن بسیار لذیذ است و با چاپستیک (چوبهایی که ژاپنیها با آن غذا میخورند) خورده میشود. در هر منطقه از ژاپن با توجه به سبزیجات آنجا، رامن مخصوصی پخته میشود.
9- غذای ژاپنی تاکو رایس
اگر میخواهید یکی از اصیلترین غذاهای ژاپنی را بچشید به سراغ این غذا بیایید. بیشترین حجم تاکو رایس (Taco Rice) را برنج پخته تشکیل میدهد. در ابتدا داخل ظرف مقداری برنج میریزند و رویش را خورشتی که با گوشت طعم دار و پنیری مخصوص تهیهشده اضافه میکنند. کاهوی ریز شده نیز جزو جدانشدنی این غذا است که طعم بینظیر آن را تکمیل میکند. تاکو رایس به دلیل طعم دلچسبی که دارد در میان ژاپنیها بسیار محبوب است.
10- غذای ژاپنی اونیگیری
اونیگیری (Onigiri) را در بیشتر فیلمهای ژاپنی دیدهایم. کوفتههای کوچکی که از برنج ژاپنی، گوشت گاو، سبزیجات و ادویه تهیه میشوند. اونیگیری انواع بسیار مختلفی دارد که بر اساس موادی که در کنار برنج در آن میریزند دستهبندی میشوند. در ویترین بیشتر مغازههای مواد خوراکی ژاپن چند نوع اونیگیری دیده میشود. محبوبیت این غذا در ژاپن بهقدری زیاد است که جزو غذاهای آماده پرفروش به شمار میرود.